Czerwony autobus z Sekretarzem Generalnym w Białej Podlaskiej

dodano 2014-05-06 22:32 w kategorii: Akcje

W środę 7 maja br. do naszego miasta zawita czerwony autobus, z Krzysztofem Gawkowskim, Sekretarzem Generalnym SLD, który będzie promował bialskiego kandydata do Parlamentu Europejskiego, Grzegorza Głowińskiego. Autobus wyruszył już 15 kwietnia i podróżują nim liderzy i kandydaci SLD do Parlamentu Europejskiego. w pierwszej kolejności odwiedzili woj. świętokrzyskie i mazowieckie.

"Będziemy odwiedzać duże miasta, gminy, powiaty i rozmawiać z ludźmi, pytając ich, jak oceniają sytuację w kraju i 10 lat obecności Polski w UE" – powiedział Przewodniczący SLD Leszek Miller przed wyjazdem w pierwszą podróż autobusem SLD. Dodał, że w trakcie podróży i spotkań z wyborcami politycy SLD będą też oceniać, jak wykorzystane zostały fundusze z UE. "Czy służyły właściwym celom, gdzie zostały zmarnowane, a gdzie wykorzystane pozytywnie" - dodał Miller.

Według niego, dekada, która minęła od przystąpienia Polski do UE, "to czas korzystny dla naszego kraju". "Ale nie można zamykać oczu na to wszystko, co można ocenić jako mankamenty i marnotrawienie środków, choćby po to, by kolejne 10 lat było już bez tych błędów" - zaznaczył szef Sojuszu.

Spotkanie z Sekretarzem Generalnym i Grzegorzem Głowińskim o godz. 15.30 na Placu Wolności, oczywiście przy czerwonym autobusie SLD! SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

#RED